Ministrul Apărării Naționale, la Bucharest Forum 2021

Ministrul Apărării Naționale, la Bucharest Forum 2021

DISTRIBUIȚI

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a participat joi, 9 decembrie, la Bucharest Forum 2021, ediția aniversară, organizat de Institutul Aspen România, în parteneriat cu German Marshall Fund of the US – Biroul din București.

Tema principală a ediției a fost dedicată Conceptului Strategic al NATO, principalul document de planificare strategică la nivel aliat, care prezintă direcțiile de acțiune și sarcinile fundamentale ale Alianței pentru asigurarea securității colective.

În intervenția sa, ministrul a spus că începutul mandatului ministerial este legat intrinsec de măsurile aliate pentru apărarea flancului estic și descurajarea amenințărilor din mediul de securitate. „Transmit un mesaj puternic referitor la unitatea aliaților de pe flancul estic, relevanța NATO, la nevoia de adaptare și solidaritate și, nu în ultimul rând, la unitate în fața amenințărilor cărora trebuie să le facem față împreună”, a declarat oficialul român.

În context, Vasile Dîncu a afirmat că țara noastră acordă o importanță majoră implementării deciziilor aliate, adoptate în cadrul forurilor NATO, cu impact asupra securității regionale.

„Noul Concept Strategic urmărește să consolideze rolul Alianței Nord-Atlantice ca organizație esențială în ceea ce privește gestionarea provocărilor specifice unui context internațional marcat de competiția dintre marile puteri și să avanseze o descriere realistă a mediului de securitate. Rusia ar trebui să fie reflectată ca potențială amenințare serioasă la adresa NATO, din perspectivă militară”, a opinat ministrul apărării naționale.

În final, ministrul Dîncu s-a referit la continuarea luptei împotriva terorismului, „care reprezintă o amenințare directă la adresa țărilor și cetățenilor NATO”, precum și la creșterea rezilienței în fața amenințărilor de natură hibridă și atacurilor cibernetice.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.