Acasă Politic Ministrul apărării naţionale, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina 

Ministrul apărării naţionale, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina 

foto: facebook

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au participat luni, 20 mai, prin videoconferință, la a cincea reuniune din acest an a Grupului de Contact pentru Ucraina.

Scopul reuniunii a fost de a analiza, coordona și intensifica eforturile de sprijinire a Ucrainei în contextul ultimelor evoluții ale războiului de agresiune al Federației Ruse.

România a reafirmat angajamentul ferm de a susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și de a participa la diferite misiuni de instruire. România a apreciat colaborarea foarte bună cu SUA și Țările de Jos pentru funcționarea Centrului de Instruire F-16 de la Baza Aeriană 86 Fetești. De asemenea, a fost subliniată determinarea de a contribui activ la inițiativele internaționale de asistență și reconstrucție a Ucrainei și de a continua sprijinul multidimensional oferit.

Aceasta a fost a 22-a întâlnire a UDCG de la formarea grupului internațional în aprilie 2022, din care fac parte aproape 50 de națiuni din întreaga lume.