Ministrul Lazăr Comănescu și-a luat la revedere de la doi ambasadori

Ministrul Lazăr Comănescu și-a luat la revedere de la doi ambasadori

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, i-a primit marți, 19 iulie 2016, în vizită de rămas bun, pe ambasadorul Confederației Elvețiene în România, Jean-Hubert Lebet, si pe ambasadorul Republicii Elene, Grigorios Vassiloconstandakis, cu prilejul încheierii misiunii lor diplomatice în România.Ministrul Comănescu și ambasadorul Lebet au trecut în revistă stadiul relațiilor bilaterale, subliniind satisfacția pentru dinamica dialogului politic și evidențiind interesul comun pentru valorificarea pe deplin a potențialului de cooperare existent pe palier economic, sectorial și la nivelul comunităților locale.

Totodată, cei doi oficiali au evocat excelenta cooperare dintre cele două țări în implementarea proiectelor derulate în cadrul contribuției financiare elvețiene pentru România, ca stat membru UE.  Ministrul Comănescu a adresat mulțumiri părții elvețiene pentru „contribuția elvețiană”, iar ambasadorul Lebet a remarcat în mod deosebit calitatea colaborării cu partenerii români în implementarea proiectelor din cadrul acestui program.

În cadrul întrevederii au fost abordate și perspectivele relației Elveției cu Uniunea Europeană, în contextul referendumului din 9 februarie 2014.

Ministrul afacerilor externe a adresat mulţumiri ambasadorului elvețian pentru contribuţia la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale şi i-a urat acestuia succes în îndeplinirea viitoarelor sale activităţi şi obiective profesionale. În același timp, Ambasadorul Lebet și-a exprimat aprecierea și recunoștința pentru buna cooperare cu toate autoritățile române pe parcursul mandatului său.

La întâlnirea cu ambasadorul Republicii Elene, Grigorios Vassiloconstandakis, a fost apreciată evoluția pozitivă a relațiilor bilaterale în timpul mandatului ambasadorului elen și a fost exprimată voința ambelor părți de a intensifica și diversifica dialogul politico-diplomatic și sectorial în toate domeniile, îndeosebi în cel economic.

De asemenea, atât oficialul român, cât și ambasadorul Republicii Elene au trecut în revistă multiplele formate de cooperare româno-elenă, apreciind utilitatea acestora pentru o mai bună coordonare a inițiativelor comune în plan regional și european.

Ministrul român al afacerilor externe a adresat mulțumiri ambasadorului elen pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor bilaterale şi i-a urat succes în îndeplinirea viitoarelor misiuni profesionale. În același timp, ambasadorul Grigorios Vassiloconstandakis a mulțumit părții române pentru foarte buna cooperare de-a lungul mandatului său în România.