Ministrul Ligor le recomandă tinerilor să profite de oportunitatea de a face...

Ministrul Ligor le recomandă tinerilor să profite de oportunitatea de a face stagii în administrație și voluntariat

DISTRIBUIȚI

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, îi încurajează pe tineri să profite de oportunitatea pe care o reprezintă stagiile în administrație și voluntariatul, în general, astfel încât mai târziu să poată face alegeri în cunoștință de cauză în privința traiectoriei lor profesionale.

Maria Ligor a participat luni, la ceremonia de inaugurare a Programului de Internship al Guvernului 2016, ocazie cu care le-a vorbit celor 200 de stagiari care participă la a IV-a ediție a programului. Pornind de la propria experiență, ca fost stagiar la instituțiile europene, le-a recomandat să analizeze cu seriozitate opțiunea de a se alătura administrației, o opțiune viabilă.

După finalizarea studiilor și a stagiilor pe care le-am făcut la Secretariatul General al Parlamentului European și la Consiliul Europei, am ales să revin acasă și să lucrez în diplomație. Am ales să încerc. Și în ciuda dificultăților, nu am regretat nici un moment, pentru că am avut șansa să contribui la realizarea unui proiect fundamental al societății române, aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor.

Programul oficial de Internship al Guvernului se derulează în perioada 22 iulie – 22 septembrie 2016 și are ca obiectiv implicarea tinerilor performanți în activitățile Guvernului, pentru dobândirea de către aceștia a experienței și cunoștințelor practice. Ediția a IV-a a programului se desfăşoară la Guvern, la 43 de instituţii gazdă: 20 de ministere şi agenţii aflate în subordinea ministerelor, iar stagiarii provin de la 20 de universităţi româneşti şi 32 de universități din Europa. În cadrul Ministerului Afacerilor Externe își vor desfășura activitatea 10 dintre cei 200 de stagiari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.