Ministrul Maria Ligor a inaugurat oficial noul sediu al Consulatului General al...

Ministrul Maria Ligor a inaugurat oficial noul sediu al Consulatului General al României la Toronto

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a inaugurat oficial la Toronto noul sediu al Consulatului General al României, amenajat și deschis la adresa 789 Don Mills Rd. în această vară.

Ministrul Ligor s-a întâlnit pe 8 și 9 septembrie cu membri ai comunității române din zona Toronto, la sediul Consulatului General al României din Toronto, și cu ereprezentanți ai comunității române din zona capitalei federale și Montreal, la sediul Ambasadei României la Ottawa.

Vizita în Canada a ministrului delegat a inclus, la 9 septembrie, o întâlnire cu ministrul canadian al Imigrației, refugiaților și cetățeniei, John McCallum, ocazie cu care au fost discutate perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale, inclusiv prin ridicarea vizelor pentru cetățenii români și consolidarea cadrului de cooperare UE-Canada.

La întâlnirile cu membrii comunităților românești, oficialul român a prezentat măsurile întreprinse deja și avute în vedere pentru perioada imediat următoare, vizând creșterea profesionalismului, transparenței și eficienței Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Dialogul a evoluat spre identificarea de posibilități de consolidare a parteneriatului între Departament și exponenți și asociații ale comunității române din Canada.

Discuțiile au evidențiat interesul pentru cooperare în domeniul educației universitare, afacerilor, promovării artiștilor români, fundamentării și evaluării consecințelor politicilor publice vizând comunitățile române din exteriorul țării.

Ministrul delegat a prezentat, de asemenea, ultimele evoluții în materie de legislație electorală, de interes pentru votul în străinătate, reamintind importanța votului prin corespondență.