Ministrul Stanoevici îi îndeamnă pe români să își manifeste spiritul civic prin...

Ministrul Stanoevici îi îndeamnă pe români să își manifeste spiritul civic prin susținerea candidaților români

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, și-a continuat ieri, vizita în Republica Italiană cu o serie de întrevederi în orașul Torino.

Oficialul român a avut convorbiri cu primarul orașului Torino, Piero Fassino, și cu prefectul Paula Basilone, în cadrul cărora a fost abordată situația integrării românilor în viața socială, economică, culturală și politică locală.

Cei doi oficiali italieni au apreciat integrarea românilor în societatea italiană și au subliniat importanța contribuției acestora la economia italiană.

Una din temele abordate s-a referit la susținerea activităților și tradițiilor culturale românesti de către autoritățile locale. Atât prefectul, cât și primarul și-au exprimat disponibilitatea de a acorda în continuare sprijin pentru integrarea cetățenilor români în Italia, în cooperare cu Consulatul General al Romaniei la Torino.

În finalul vizitei la Torino, ministrul delegat Bogdan Stanoevici s-a întâlnit cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc, cu reprezentanți ai cultelor, cu consilieri în cadrul administrației publice locale, precum și cu candidați la alegerile locale și la cele pentru Parlamentul European.

Ministrul delegat a îndemnat reprezentanții comunității românești să își manifeste spiritul civic prin participarea la vot în vederea susținerii candidaților români la Parlamentul European.