“Mit şi adevăr în învăţământul transnistrean”

“Mit şi adevăr în învăţământul transnistrean”

Liceul Teoretic Emil Botta din Adjud este în sărbătoare, în zilele de 13 şi 14 noiembrie. În cadrul  Zilelelor Liceului “Emil Botta” din Adjud are loc şi simpozionul “Mit şi adevăr în învăţământul transnistrean”, aflat la ediţia a II-a.

Participă în calitate de raportori opt directori, reprezentanți ai școlilor române din Transnistria și ai comunității române din zona secesionistă. Directorii vor prezenta publicului istoricul, evoluția și perspectivele instituției pe care o reprezintă, întâlnirea fiind una interactivă. De asemenea, la seminar sunt invitați cu câte un raport juriști, oameni politici, istorici și doctoranzi din Moldova și România, care vor conota din punct de vedere științific problema asigurării accesului la educație în Transnistria.

Prezentările experţilor vor fi ulterior tipărite într-un volum. Evenimentul va fi organizat pe 14 noiembrie. Din partea Promo-LEX va participa ca raportor în problematica învăţământului românesc din Transnistria juristul Alexandru Zubco. Coordonatorii ştiinţifici ai seminarului sunt directorul Liceului Teoretic Emi Botta, Emil Dumitru, împreună cu profesorii Constantin Constantinescu, Cătălina Pralea şi Cătălin Pionescu.