Mobilitate academică în vreme de război

Mobilitate academică în vreme de război

Ei își vor continua cursurile în format online

DISTRIBUIȚI
Imagine cu rol de ilustrație. Sursa foto: presamil.ro

Elevii Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza i-au primit sâmbătă, 5 martie, pe cei 27 de elevi refugiați (15 băieți și 12 fete) dintr-un liceu militar din Ucraina, refugiați în România însoțiți de un cadru didactic și de un ofițer din Armata Ucraineană.

Elevii, care provin din mai multe zone din țara vecină, inclusiv Donbas, își vor continua studiile, în format online, cu profesori din Ucraina. În acest scop, ei au laptop-uri proprii și echipamente wifi.

MApN anunță că grupul din Ucraina a intrat în România joi, 3 martie, prin punctul de trecere al frontierei Isaccea. Au fost cazați, inițial, în internatul Liceului „Brad Segal” din municipiul Tulcea, de unde au fost aduși la Breaza cu mijloace de transport asigurate de autoritățile locale din Tulcea. Pe parcursul drumului au fost însoțiți de un echipaj de poliție militară.

La sosirea în sediul colegiului militar, elevii ucraineni au fost întâmpinați de o echipă formată din cadre militare și elevi, și, după triajul epidemiologic, au fost cazați.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.