Modelele cererilor de înscriere în Registrul electoral supuse dezbaterii publice de AEP

Modelele cererilor de înscriere în Registrul electoral supuse dezbaterii publice de AEP

Autoritatea Electorală Permanentă propune dezbaterii publice textul proiectului de act normativ – Hotărâre pentru aprobarea modelelor cererilor de înscriere în Registrul electoral, care poate fi consultat pe site-ul instituţiei.

Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise până la data de 9 decembrie 2015 pe adresa de e-mail a AEP – office@roaep.ro.

Potrivit hotărârii, AEP aprobă modele ale cererilor de înscriere în Registrul electoral: modelul cererii de înscriere în Registrul electoral cu reședința din România; modelul cererii de înscriere în Registrul electoral cu domiciliul din străinătate şi modelul cererii de înscriere în Registrul electoral cu reședința din străinătate.

Astfel, în modelul cererii de înscriere în Registrul electoral cu reşedinţa din România AEP propune ca cetăţenii să completeze numele primarului localităţii, numele, prenumele şi adresa completă, tipul şi data scrutinului.

În ceea ce priveşte cererea pentru înscrierea în Registrul electoral cu domiciliul din străinătate, AEP propune ca cetăţenii români din străinătate să spefice Ambasada sau Consulatul căruia se adresează, numele, prenumele, CNP-ul, adresa completă  şi anul în care au loc alegerile pentru Senat și Camera Deputaților.

De asemenea, românii cu reşedinţa din străinătate vor beneficia de o cerere pentru înscrierea în Registrul electoral în care vor trebui să completeze  Ambasada sau Consulatul căruia se adresează, numele, prenumele, CNP-ul, adresa completă  şi anul în care au loc alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, iar lista documentelor care atestă reşedinţa în străinătateva fi aprobată prin ordin al ministrului afacerilor externe.