Moldova 1 l-a invitat pe reprezentantul României la Eurovision să cânte împreună...

Moldova 1 l-a invitat pe reprezentantul României la Eurovision să cânte împreună cu reprezentata Moldovei

Postul public de televiziune de peste Prut, Moldova 1, l-a invitat pe Ovidiu Anton, reprezentantul României la concursul Eurovision din acest an, care a fost exclus din competiţie din cauza datoriilor TVR, să cânte pe scena de la Stockholm alături de Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova.Potrivit unei scrisori oficiale, semnată de Mircea Surdu, directorul TV Moldova 1, românul Ovidiu Anton ar putea să apară pe scena Eurovison 2016, la Stockholm, alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isar, informează site-ul televiziunii de stat de la Chişinău. TV Moldova 1 consideră că este ”un precedent neplăcut“ excluderea TVR de la ediţia din 2016 a Eurovision. ”Suntem solidari cu întreaga echipă a Televiziunii Române (TVR) şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeaşi sală, pentru a se susţine reciproc, având în vedere spaţiul cultural şi valoric comun”, scrie în mesajul dat publicităţii de Compania Teleradio Moldova.  ”Odată cu acest mesaj de solidaritate, lansăm şi ideea unei colaborări dintre reprezentanţii ţărilor noastre. În acest context, îl invităm pe Ovidiu Anton să evolueze pe scena ESC (n.red. – Eurovision Song Contest) alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Suntem convinşi că cei doi pot face un duet de excepţie cu piesa «Falling Stars» în semifinala din 10 mai. Evident că, schimbările în conceptul de show, la o etapă atât de înaintată, presupun şi agrearea unor modificări cu organizatorul concursului. Sperăm că, prin eforturi comune, vom putea depăşi momentele de criză”.

Ovidiu Anton a refuzat invitația politicos, considerând gestul drept ”extraordinar, unic şi nobil”. El nu vrea însă să afecteze în vreun fel prestaţia reprezentantei Moldovei.

Vineri, 22 aprilie, oficialii European Broadcasting Union (EBU) au anunţat decizia de a descalifica România de la Eurovision 2016, ca urmare a datoriilor de peste zece milioane de euro pe care Televiziunea Română le are faţă de organizaţia europeană, EBU fiind organizatorul concursului Eurovision.