Acasă Cultura / Culte Monica Gubernat a fost numită președintele CNA

Monica Gubernat a fost numită președintele CNA

Cu 233 de voturi „pentru” şi 4 „împotrivă”, plenul Parlamentului a decis, marţi, numirea Monicăi Gubernat în funcţia de preşedinte al CNA.

Parlamentarii USR şi cei neafiliaţi aparţinând partidului Forţa Dreptei şi REPER nu au participat la vot. Votul a fost secret, cu buletine.

Potrivit Codului audivizualului, Consiliul este condus de un preşedinte, asimilat funcţiei de ministru, numit prin votul Parlamentului, dintre membrii Consiliului, la propunerea acestora. Mandatul este de 6 ani. În absenţa preşedintelui conducerea Consiliului este asigurată de vicepreşedinte. Vicepreşedintele este ales prin vot secret de către Consiliu, în prezenţa a cel puţin 9 membri ai acestuia, pentru un mandat de 6 ani. Dacă funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte devine vacantă, se procedează la alegerea unui preşedinte, respectiv vicepreşedinte.

Articolul precedentProcurorul CPI Karim AA Khan: ”Copiii nu pot fi tratați ca prada de război”
Articolul următorAnaliză BestJobs: Abilitățile native și stabilitatea diferențiază profilul candidatului feminin de cel masculin pe piața locală a muncii. România e pe primul loc în UE la femei în roluri de conducere. Domeniile dominate de femei sunt Medicină, Educație, HR și Marketing