Moș Ion Roată în Hora Unirii la Bologna (Italia)

Moș Ion Roată în Hora Unirii la Bologna (Italia)

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită zilele trecute și în comunitatea româneasca de la Bologna unde, la Parohia Sf. Luca din Bologna Vest a fost organizată, sâmbătă seara, o slujbă de pomenire a celor care au înfaptuit Unirea și a celor care s-au jertfit.Slujba a fost oficiată în prezența preoților Saoul Soptica, al bisericii „Sf. Dimitrie Basarabov”, din Budrio, Marinel Mureșan, Vicar al bisericii greco-catolice „Sfânta Cruce”, din Bologna, Lucian Podar, de la parohia „Sfântul Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, din Mirandola și Ion Ramboi, de la biserica „Sf. Nicolae”, din Bologna.
La eveniment a participat Eugen Șerbănescu, Consulul general al României la Bologna, care a fost însoțit de soția sa, anunţă evz.ro.
De asemenea, comunitatea românească împreună cu Asociația Betania, din cadrul bisericii greco-catolice, a organizat un mic spectacol, coordonat de către învățătoarea Maria Naum. Momentul care a marcat acest moment prin sceneta Moș Ion Roată și Unirea, de Ion Creangă.
La sfârșit, Părintele Vicar Marinel Mureșan a îndemnat românii să se prindă în hora uniri, precum cei de acum 157 de ani.