“Motanul încălţat” – pe scena copiilor din Cahul, Leova şi Hânceşti (Rep....

“Motanul încălţat” – pe scena copiilor din Cahul, Leova şi Hânceşti (Rep. Moldova)

Copiii din Cahul, Leova şi Hânceşti, localități din sudul Rep. Moldova, se vor bucura de spectacolul “Motanul încălţat”, după Charles Perrault, în regia lui Constantin Brehnescu, parte a unui mini-turneu al Teatrului pentru Copii şi Tineret ”Luceafărul” din Iași.

Reprezentațiliile se vor desfășura la casele de cultură din cele trei localități.

Dramatizarea şi regia spectacolului Motanul încălţat îi aparţin regizorului Constantin Brehnescu, care spune despre spectacolul său că transpune scenic ”o poveste dragă tuturor, şi celor mici şi celor mari, în care se pomeneşte despre împărţirea unei averi. Aparent, unul dintre moştenitori capătă cea mai mică, cea mai nesemnificativă parte. Supărat, acesta descoperă pe parcurs că darul de suflet devine, în timp, cel mai de preţ. Am îmbrăcat această idee într-o haină scenică barocă, în care elementele fantastice se îmbină cu cele reale şi le tratăm ca atare. Sperăm ca finalul fericit pe care l-am gândit să fie acceptat de public şi să se bucure de abordarea pozitivă pe care o propunem. Mulţumesc anticipat publicului pentru aplauzele eventuale!”

Versiunea scenică nu este o simplă ilustrare a cunoscutei poveşti, echipa de realizatori oferind o mizanscenă ”à la française”. Costumele (scenografia Axenti Marfa, Premiul UNITER pentru întreaga activitate 2013), muzica (Radu Sanduloviciu) şi coregrafia (Ligia Delia Grozdan) urmăresc firul narativ al poveştii creând un univers care aminteşte de atmosfera de epocă din strălucitoarea Franţă. Celebrul Motan încălţat este interpretat de actriţa Beatrice Volbea, care îl portretizează ca un personaj curajos, inteligent, care ştie ce înseamnă fidelitatea în relațiile interumane.