MRP a lansat proiectul pilot „Descoperă și Cunoaște România”

MRP a lansat proiectul pilot „Descoperă și Cunoaște România”

Foto: MRP

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează proiectul pilot „Descoperă și Cunoaște România”, care se va desfășura în București, în perioada octombrie – decembrie 2017.

În această primă etapă, programul vizează participarea tinerilor etnici români din Republica Moldova, urmând ca edițiile viitoare să fie dedicate, anual, celorlalte comunități românești din afara granițelor țării.

Astfel, astăzi, 4 octombrie 2017, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni dă startul înscrierii candidaților. Depunerea dosarelor se face până la data de 10  octombrie 2017, ora 20:00, urmând ca participanților acceptați în cadrul programului să le fie comunicat răspunsul prin email.

Tematică şi activităţi – Cunoașterea dimensiunii etnice și lingvistice românești în rândul tinerilor de origine română din afara granițelor reprezintă obiectivul principal al proiectului „Descoperă și Cunoaște România”. Proiectul pilot va avea loc între 13-15 octombrie 2017, iar printre activitățile acestuia se numără vizite la Palatul Parlamentului, la Turnul Chindiei și la Mănăstirea Dealu din județul Dâmbovița.

Reguli de înscriere – Pentru a se putea înscrie în cadrul acestui proiect, participanții trebuie  să aibă între 18 – 35 ani, să aibă cunoștințe de bază ale limbii române și să se încadreze în una din următoarele categorii: să aibă rezultate și aptitudini deosebite în sport, muzică, arte plastice etc; să aibă rezultate remarcabile în promovarea identității românești; să fie membri activi sau simpatizanți ai mediului asociativ românesc din țărilor de reședință și se implică în activitatea acestora.

Procedura de înscriere: pentru a deveni participanți în cadrul proiectului, tot ce trebuie să faceți este să trimiteți, la adresa: cunoasteromania@mprp.gov.ro, următoarele documente: formularul de înscriere, completat și semnat; scrisoarea de intenție; copie a actului de identitate; declarație privind apartenența la identitatea culturală română; documente doveditoare privind rezultatele remarcabile în domeniul literaturii, sportului, muzicii, artelor plastice, promovării identității românești sau activității deosebite derulate în mediul asociativ românesc din afara granițelor țării, conform formularului de inscriere şi regulamentului proiectului.