MRP: Prima sesiune de finanțare durează două săptămâni

MRP: Prima sesiune de finanțare durează două săptămâni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va anunța, în perioada următoare, data începerii primei sesiuni de finanțare pe anul 2019.

MRP precizează într-un comunicat de presă că, spre deosebire de anii precedenți, în 2019 vor exista doar două sesiuni de finanțare pentru depunerea proiectelor, durata primeia dintre ele fiind de doar 15 zile.

Începând din 8 ianuarie a.c., Ghidul beneficiarului finanțărilor nerambursabile pentru anul 2019 a fost pus, pentru 10 zile, în consultare publică, dar forma finală a Ghidului și Metodologiei de finanțare vor fi publicate până la sfârșitul lunii în curs.

Potrivit ministerului, au fost făcute modificări tehnice în ceea ce privește setul de documente necesare atât încheierii acordului de finanțare șila modalitatea de decontare a cheltuielilor, în sensul simplificării acesteia și facilitării accesului la finanțarea nerambursabilă.

O altă noutate este reprezentată de înlocuirea programului CENTENAR din 2018 cu programul destinat deținerii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, linie de finanțare disponibilă pentru prima sesiune de proiecte.