MRP și MTS au semnat protocolul pentru Taberele ARC

MRP și MTS au semnat protocolul pentru Taberele ARC

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) și Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) au semnat astăzi, 28 martie 2018, Protocolul de Colaborare pentru lansarea programului de tabere „ARC – Centenar”, ediția 2018.Ministrul Natalia Intotero a mulțumit profesorilor de limba română și părinților care nu uită să rămână conectați cu România, cu sentimentul de acasă.

Este un proiect care depășește granițele țării noastre și care se adresează exclusiv, tânărului, copilului, elevului român de pretutindeni și identității românești. O inițiativă de o complexitate inedită care unește din toate colțurile lumii români dornici să-și cunoască originea, țara, valorile și cultura care îi definește indiferent de locul în care se află. Pot doar să mă bucur de derularea acestui proiect, să felicit pe toți cei prezenți și să aștept începerea primelor cursuri de istorie, civilizație și identitate românească la care voi avea plăcerea să particip și eu, împreună cu cei 2.700 de tineri înscriși la ediția de vară a taberei ARC 2018” , a spus ministrul Intotero.

La întâlnire au mai participat secretarul de stat în cadrul MRP, Veaceslav Șaramet, secretarul de stat Lila Debelka, subsecretarul de stat Victor Ionescu, experți din cadrul MTS și reprezentanți ai Guvernului României și ai autorităților locale.

„ARC” este dedicat românilor din afara granițelor și se află la a X-a ediție.

Ediția de vară 2018 se va desfășura în perioada 25 iunie – 28 august, în 14 serii de câte 7 zile, în Centrele de Agrement de la Sulina (Tulcea) și Oglinzi (Neamț). Ediția de iarnă, va fi găzduită de Centrul de Agrement Căprioara (Hunedoara) și Centrul de Agrement Săcelu (Gorj).