Marea Britanie: Muncitori români exploataţi în Birmingham de un conaţional

Marea Britanie: Muncitori români exploataţi în Birmingham de un conaţional

Foto: Birmingham Mail

Ofițeri de poliție și de la Home Office au efectuat ieri o razie la o fabrică din Birmingham, unde deţineau informații potrivit cărora acolo s-ar afla muncitori exploataţi, unii locuind chiar în incinta fabricii, anunţă Birmingham Mail

Potrivit sursei citate, Star Frozen Foods, din Tyseley’s Wharf Road industrial estate, este deținută de un român. Polițiștii și angajații Birmingham council au adus la fața locului și un autobuz pentru a-i duce pe muncitori la interogatoriu, dar și pentru a le fi oferită asistență. Totodată, printre zecile de potenţiale victime se află şi cetăţeni români.

Inspectorul șef Colin Mattison, responsabil cu operațiunile împotriva sclaviei moderne, a catalogat aceste infracțiuni ca unele care se desfășoară în văzul tuturor: “Infractorii exploatează persoane pentru câștiguri materiale. Ei controlează cazarea și plățile și deseori bagă oamenii în datorii intenționat, pentru a-i putea controla”, a subliniat Mattinson.

Acesta a mai precizat că fără informaţiile şi sprijinul comunităţii, aceste anchete nu s-ar putea realiza. Autorităţile se bazează pe colaborarea cu partenerii lor  și pe informațiile pe care le primesc de la public.