Muntenegru : Precizări privind accesul și comportamentul la meciul de fotbal ME-RO

Muntenegru : Precizări privind accesul și comportamentul la meciul de fotbal ME-RO

DISTRIBUIȚI
foto: libertatea.ro

Accesul suporterilor români care doresc să participe, în 20 noiembrie, la Podgorita, la meciul de fotbal dintre echipa națională a Muntenegrului și a României, se va face pe baza biletului și a unui document de călătorie valabil, atenționează MAE. În conformitate cu legislația muntenegreană, este interzis accesul pe stadion a persoanelor aflate sub influența băuturilor alcolice sau al substanțelor psihotrope, precum și a persoanelor cu comportament violent. Totodată, este interzisă introducerea  și comercializarea băuturilor alcoolice, precum și a obiectelor pirotehnice sau de altă natură care pot deranja desfășurarea meciului (lasere, bannere sau alte însemne care incită la ură/discriminare rasială, religioasă, etnică, etc.). Autoritățile muntenegrene pot interzice, în baza legii privind regimul străinilor, intrarea în Muntenegru a persoanelor care prezintă un risc la adresa securității, ordinii și sănătății publice.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă suporterilor – cetățeni români ca, pe durata prezenței în Muntenegru, să manifeste un comportament civilizat și să evite afișarea de însemne ofensatoare /discriminatorii care ar putea conduce la situații conflictuale.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorița: +38220618041, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: +38269871760.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://podgorica.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.