„Muzeu național și arhivă mondială: literatură și estetică după statul-națiune”, conferință susținută...

„Muzeu național și arhivă mondială: literatură și estetică după statul-națiune”, conferință susținută de Christian Moraru

Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” organizeaza joi, Conferința „Muzeu național și arhivă mondială: literatură și estetică după statul-națiune” susținută de Christian Moraru cu ocazia vizitei sale la București.Conferința va avea loc joi, 30 iunie, începând cu ora 18:00, în Sala de Consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (Str. Boteanu nr. 1) și va fi urmată de un dialog cu publicul prezent la eveniment.

Christian Moraru este profesor de literatură americană şi teorie critică la University of North Carolina, Greensboro. Domeniile sale de specializare cuprind ficţiunea americană contemporană, teoria literar-culturală, precum și literatura comparată, cu accent pe istoria ideilor, postmodernism și legăturile dintre globalism și cultură. Este autor și editor al unei serii de cărți. Cele mai recente apariții includ monografiileCosmodernism: American Narrative, Late Globalization, and the New Cultural Imaginary (University of Michigan Press, 2011) și Reading for the Planet: Toward a Geomethodology (University of Michigan Press, 2015), și colecții de eseuri precum: Postcommunism, Postmodernism, and the Global Imagination(Columbia University Press / EEM Series, 2009) și The Planetary Turn: Relationality and Geoaesthetics in the Twenty-First Century (Northwestern University Press, 2015,  împreună cu Amy J. Elias). În prezent, lucrează la o carte despre estetică și epistemologii teritoriale în literatura americană a secolului douăzeci și unu.