Muzeul Municipiului București, și on-line

Muzeul Municipiului București, și on-line

MMB este singurul muzeu care oferă și opțiunea de informare Podcast, care cuprinde fișiere în format audio

Muzeul Municipiului București a relansat platforma on-line care găzduiește și prezintă activitatea instituției, într-o formă modernă, accesibilă rapid inclusiv de pe telefoanele mobile. Noul site este interactiv, dinamic, reflectă realitatea muzeală în text, imagine, audio și video. Cu rubrici noi, cu un conținut editorial adaptat nevoilor moderne de accesare a informației.

Muzeul Municipiului București are în componență 12 muzee și case memoriale ale căror date de contact și activitate sunt mult mai bine reliefate. Sunt evidențiate detaliile referitoare la posibilitatea conectării prin rețele sociale cu fiecare în parte.

MMB s-a afirmat ca fiind un centru informațional, cultural și educațional, centru activ al unei rețele de organizații, devenind un punct de reper pentru comunitățile culturale bucureștene, precum și pentru mediul academic și științific.

De asemenea, a fost lansat și Blogul Muzeului, intitulat „București în 5 minute”, preluând astfel titlul publicației lunare gratuite care se distribuie vizitatorilor. Articole, interviuri, prezentarea activității editoriale și științifice, programul evenimentelor și multe altele, pot fi citite pe blog. O secțiune nouă se numește Podcast și cuprinde fișiere în format audio. Astfel, MMB devine singurul muzeu care oferă și această opțiune de informare.

Muzeul Municipiului Bucuresti își dorește să fie în același pas alături de comunitate pentru a putea deveni pe deplin o proiecție culturală a acesteia. Noua variantă de site a MMB își propune să împlinească un obiectiv foarte important al Muzeului și anume să realizeze o sincronizare de proiecții culturale în funcție de vârste, paliere profesionale, educație, așteptări în inovație, originalitate. Deoarece Comunitatea are un ritm constant de modernizare, iar Muzeul trebuie să facă parte integrantă din această mișcare, au fost reconfigurate reprezentarea și mesajul Muzeului prin noua variantă de site a MMB”, a declarat Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București.