Muzica nu are granițe

Muzica nu are granițe

Un concert aparte susţinut de trupele Camera 107, Alexandrina & Band, Alternosfera și Gândul Mâței, a avut loc la Arenele Romane din Bucureşti, pe 26 martie, pentru a marca a 98-a aniversare a Unirii Basarabiei cu Țara.

acorduirle unirii basarabiei cu tara 2Peste 1500 de tineri au trăit şi simţit româneşte prin intermediul muzicii, creând astfel o  punte culturală între românii din Ţară și cei din Republica Moldova.

Coroane şi flori au fost depuse în data de 27 martie, la Mănăstirea Cernica, drept omagiu adus artizanilor Unirii Basarabiei cu Ţara-Mama.

La mormintele membrilor Sfatului Ţării, printre care se numără şi Pantelimon Halippa, Ioan Pelivan şi primul Mitropolit al Basarabiei, Gurie Grosu a avut loc şi o slujbă de pomenire. Comemorarea de la cimitirul Mănăstirii Cernica este deja o tradiţie,  reprezentând recunoştinţa şi aprecierea faţă de cei care au luptat pentru propăşirea valorilor neamului românesc.

Marcarea acestei importante zi a continuat cu o horă din Basarabia  în parcul Pieţei Unirii din Bucureşti.

Evenimentele fac parte dintr-un program amplu desfăşurat în parteneriat de către  Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni  cu Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare Prut, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti şi Institutul Cultural Român.