Acasă Alte comunitati Muzica românească a răsunat la Ierusalim

Muzica românească a răsunat la Ierusalim

În Salonul Navon, clădirea Younes și Soraya Nazarian, al Conservatorului Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim a avut loc în data de 20 martie un concert de muzică românească, susținut de tinerii evrei de origine română, stabiliți în Israel.

„Romanian Concert” a avut în vedere evidențierea copiilor talentați care provin din familii ale evreilor originari din România și a avut drept scop cultivarea sentimentului de apartenență la cultura română.

La evenimentul muzical au fost prezenți doamna Geanina Mihaela Boicu, consul și coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României în Statul Israel, Zvi Herman Berkovits, consulul onorific al României în Israel,  Micha Tal, director general al Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, evrei originari din România, stabiliți în Israel, părinți și profesori ai elevilor de la Academie, reprezențanți ai presei din Israel și echipa Televiziunii Române.

Manifestarea culturală s-a bucurat de sprijinul  Elisabethei Berkovits, director al Departamentului Proiecte Speciale din cadrul Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, care a primit din partea IEH diploma de excelență.

”Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni oferă doamnei Elisabeth Berkovits o plachetă și diploma de excelență pentru efortul, contribuția și întreaga activitate desfășurată în menținerea și promovarea culturii române în Israel, cât și pentru atașamentul față de România” a afirmat Nicolae Brînzea, director general IEH.

Evenimentul a fost organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Academia de Muzică și Dans din Ierusalim.

Proiectul, susținut de Natalia Intotero, ministru pentru Românii de Pretutindeni, face parte din programul ”Caravana Identității Românești”, care cuprinde o serie de acțiuni culturale destinate promovării culturii române și consolidării identității naționale românești și se înscrie în Programul Strategic – Spațiul Cultural Comun Românesc – Centenar Marea Unire 1918 – 2018.