Acasă Cultura / Culte Muzicienii români concertează la Festivalul de muzică camerală din Berlin

Muzicienii români concertează la Festivalul de muzică camerală din Berlin

Radu Lupu şi Mihaela Martin concertează, zilele acestea, alături de alţi solişti de vârf şi orchestre internaţionale de renume în cadrul festivalului de muzică camerală Intonations, în sala de spectacole Glashof a muzeului evreiesc din Berlin.

Festivalul se află anul acesta la cea de-a treia ediţie, fiind consacrat drept unul dintre festivalurile importante de muzică de cameră din Berlin. Muzicieni celebri, precum Elena Bashkirova, Hartmut Rohde, Madeleine Carruzzo, Alexander Knyazev, Timothy Park, Gary Hoffman, Pascal Moraguès, Elisabeth Leonskaja, Wolfram Christ şi Timothy Park şi-au confirmat participarea la această ediţie.

Radu Lupu este pianist şi compozitor de origine română de renume internaţional. La vârsta de 6 ani începe să studieze pianul cu Lia Busuioceanu și la vârsta de 12 ani debutează cu un program complet de muzică compusă de el însuși. Cariera lui Radu Lupu se desfăşoară alături de cele mai prestigioase orchestre și cei mai mari dirijori ai lumii. Întreprinde cu regularitate turnee în întreaga lume alături de orchestre de renume, precum Orchestra din Cleveland, Berliner Philarmoniker, Orchestra Filarmonică din Viena, Concertgebouw Amsterdam, Chicago Symphony şi London Symphony Orchestra

Mihaela Martin este violonistă de talie internațională, originară din România, laureată a multor concursuri internaționale, incluzând Concursul Ceaikoski de la Moscova (1978), respectiv cele din Bruxelles, Indiana, Montreal. Mihaela Martin a debutat concertistic la Carnegie Hall si a susţinut numeroase concerte în Belgia, Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia, Noua Zeelandă, Rusia, Suedia. În 2003 a înființat cvartetul Michelangelo, împreună cu Nobuko Imai, Frans Helmerson și Alexander Kerr.