“myRo”: O nouă aplicaţie mobilă gratuită pentru românii din străinătate

“myRo”: O nouă aplicaţie mobilă gratuită pentru românii din străinătate

Aplicaţiile pe mobil au apărut şi pentru românii din străinătate. După aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, creată de MAE şi pusă la dispoziţia celor care călătoresc sau au nevoie de serviciile consulare, a apărut și o iniţiativă privată.
Aplicaţia “myRo” este accesibilă tuturor, este gratuită şi se adresează tuturor românilor din străinătate.

Aplicaţia are secţiunile servicii, anunţuri şi evenimente şi în afara faptului că poate fi accesată gratuit dă posibilitatea tuturor persoanelor să îşi înscrie în acelaşi timp activitatea, afacerea sau să anunţe un eveniment cultural sau de orice altă natură în interesul românilor care trăiesc în ţările respective sau oriunde străinătate, anunţă Gazeta Românească.
Alina Balaţchi şi Radu Ailincăi, fondatorii aplicaţiei myRO, împreună cu o echipă de profesionişti cu profiluri diverse, au început dezvoltarea aplicaţiei care-şi propune să fie un loc de întâlnire al cererii şi ofertei de servicii oferite şi utilizate de românii din diaspora pentru conaţionali, în cât mai multe ţări în care există o comunitate considerabilă.
“myRO este prima aplicaţie pe mobil destinată tuturor românilor din străinătate. Am identificat nevoia reală a românilor din diaspora de a accesa cu uşurinţă servicii specifice şi am adresat-o prin această aplicaţie. În prezent, aplicaţia are doar câteva secţiuni: servicii, anunţuri şi evenimente, însă îşi propune să se adapteze cerinţelor din ce în ce mai diverse. Aplicaţia în sine este un organism viu care o dată cu înmulţirea numărului de utilizatori va crea mediul propice dezvoltării unui sistem în care românii se vor simţii din ce în ce mai apropiaţi, chiar dacă sunt departe de casă. Tocmai de aceea, oricine accesează myRO şi-şi crează un cont are posibilitatea de a înregistra şi poştă propriul serviciu sau anunţ”, a precizat Alina Balaţchi.