Natalia Gherman, ministrul de Externe al Republicii Moldova, în vizită de...

Natalia Gherman, ministrul de Externe al Republicii Moldova, în vizită de lucru la Moscova

După vizita mnistrului de Externe al României, Titus Corlăţean, în Federaţia Rusă, şi omologul său moldovean, Natalia Gherman, este aşteptată la Moscova. Vizita acesteia urmează să aibă  loc în luna iulie a anuntat viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin  într-un interviu pentru RIA Novosti.  „La Moscova este aşteptată într-o vizită de lucru ministrul de Externe al Moldovei, Natalia Gherman. După o pauză determinată de criza politică de la Chişinău, avem nevoie de impulsionarea relaţiilor cu Moldova”

Reamintim că ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a declarat, la Moscova, că Rusia trebuie să-şi respecte angajamentele asumate la summit-ul OSCE de la Istanbul, din 1999, privind retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului. “Poziţia României în această chestiune  nu s-a schimbat. Mă refer la angajamentele asumate de Rusia la summit-ul OSCE de la Istanbul, din 1999”, a precizat Corlăţean.

În acelaşi timp, şi prim-ministrul Republicii Moldova consideră că Rusia trebuie să-şi retragă trupele  din stânga Nistrului şi că Republica Moldova , deşi este stat neutru, statut consfinţit în Constituţie, trebuie să menţină relaţii constructive cu Alianţa Nord-Atlantică. Declaraţiile au  fost făcute la Bruxelles, în cadrul unui interviu acordat Euronews.