Naționala de futsal U17 a României a spart gheaţa. Tricolorele au obţinut...

Naționala de futsal U17 a României a spart gheaţa. Tricolorele au obţinut prima victorie internaţională

Foto: FRF

Ziua de 25 iunie 2017 va rămâne pentru totdeauna o bornă de referință în istoria futsalului feminin din România, deoarece este data primei victorii internaționale pentru o reprezentativă feminină tricoloră.

Prezentă la turneul de dezvoltare organizat de UEFA la Campobasso, în Italia, naționala U17 a României s-a descurcat minunat.  Naționala feminină de futsal U17 a României e cea care a intrat în istorie, după succesul categoric, 7-1 (2-0), în faţa selecţionatei similare a Kazahstanului.

Deși a pierdut primele două partide, cu Rusia și Italia, trupa pregătită de Endre Kacso a lăsat o impresie excelentă, succesul în fața Kazahstanului venind ca o confirmare a prestațiilor foarte bune din aceste jocuri.

Trebuia să vină și prima victorie, mai ales după prestațiile foarte bune din meciurile cu Rusia și Italia. Sunt mândru de aceste fete, care au muncit foarte mult în lunile premergătoare acestui turneu, primul din viața lor și al futsalului feminin din România”, a declarat Endre Kacso, antrenorul echipei.

Felicitări fetelor, care au făcut un turneu foarte bun. E o victorie importantă pentru futsalul românesc, mai ales că e un început de drum”, a spus și Valeriu Ioniță, team-managerul echipei.

Înființată în această primăvară, reprezentativa U17 a României va participa la toamnă în calificările pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice pentru tineret, competiție care va fi găzduită anul viitor de Argentina.