N(AUM), de Ziua Limbii Române la Stockholm

N(AUM), de Ziua Limbii Române la Stockholm

Cu ocazia Zilei Limbii Române şi în contextul centenarului Gellu Naum, publicul din capitala suedeză este invitat, pe 29 august, la Stockholm, la spectacolul de teatru N(AUM).

Spectacolul le are în distribuţie pe Oana Pellea și Cristina Casian, regia fiind semnată de Mariana Cămărășan.

Actriţa Oana Pellea descrie spectacolul ca fiind „un univers, o ușă spre o altă realitate, un vârtej de cunoaștere, un labirint de inițiere”. Considerat deja un spectacol de referinţă, datorită montării inedite şi a interpretării de excepţie, N(AUM) devine din ce în ce mai vizibil la nivel naţional şi internaţional.

Spectacolul a fost prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu de anul acesta şi a intrat în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru, ediţia 2015. În această vară îşi va continua periplul internaţional început la Bruxelles în luna februarie, cu reprezentaţii care vor avea loc la Stockholm, Londra şi în alte mari centre culturale europene.

După reprezentaţie, Oana Pellea va prezenta publicului vorbitor de limba română volumele sale Jurnal 2003 – 2009 şi Să rîdem cu Nea Mărin.