Negocieri între organizațiile românești din Serbia pentru prezentarea unei liste comune la...

Negocieri între organizațiile românești din Serbia pentru prezentarea unei liste comune la alegerile CNMNR

Trei organizații românești din Serbia – Iniţiativa Românilor din Serbia, Asociația pentru Cultura și Tradiția Rumânilor ”Dunărea” din Kladovo și Românii Independenți din Vârșeț, se reunesc în această seară cu prilejul mesei rotunde cu tema „Alegerile pentru Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române (CNMNR) din Serbia” organizată IRS. Întâlnirea are loc la Centrul Eeuroregional „In medias res”, din Pancevo (Voivodina) și continuă seria discuțiilor între membrii comunității românești din Serbia de pregătire a alegerilor pentru CNMNR, care vor avea loc în toamna acestui an.

Scopul întâlnirii este  să ne unim și să ne apăram drepturile, a declarat pentru www.viitorulilfovean.ro/timpromanesc Boian Bărbuță, președintele Iniţiativei Românilor din Serbia.

La rândul său, Tihan Matasarevici, președintele Asociației pentru Cultura și Tradiția Rumânilor ”Dunărea” din Kladovo, a declarat că în această seară liderii organizațiilor vor negocia formarea unei liste unice pentru alegerile din toamnă, pentru Consiliul Românilor.

La întâlnire sunt așteptați și reprezentanții altor organizații.

Consiliul Național al Minorității Naționale Române (CNMNR) din Serbia, cu sediul la Novi Sad, este un organ juridic de realizare a autonomiei române în domeniul culturii, învățământului, informării și a uzului oficial al limbii române. CNMNR îi reprezintă românii din Serbia. Consiliul este format din 21 de membri.