Acasă Asia Nicolae Ciucă: Am fost onorat să reprezint România la funeraliile de stat...

Nicolae Ciucă: Am fost onorat să reprezint România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului premier nipon Shinzo Abe și să-i aduc un omagiu

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis, marți, că a onorat să reprezinte România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului premier nipon Shinzo Abe și să-i aducă un omagiu.

“Marele om de stat va continua să reprezinte un simbol al celor care apără democrația, fiind apreciat la nivel internațional pentru viziunea sa remarcabilă atât în materie de politică externă, cât și pentru perseverența cu care a promovat cooperarea între națiuni.

Fostul premier nipon Shinzo Abe va fi păstrat în amintirea noastră și ca un prieten adevărat al României: a crezut în potențialul semnificativ de dezvoltare a relației speciale româno-nipone, susținând ridicarea cooperării bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic.

În semn de omagiu și ca apreciere a rolului relevant pe care l-a atribuit României în plan strategic, suntem deciși să concretizăm cât mai curând inițiativa sa de consolidare a relației bilaterale în cadrul unui Parteneriat Strategic. Este un demers fundamentat pe valorile comune împărtășite de țările noastre și pe convergența intereselor în problematici globale, inclusiv în contextul internațional actual, a transmis premierul.