„Nobel pentru România” la Bruxelles

„Nobel pentru România” la Bruxelles

Ambasadorul României în Regatul Belgiei, Ştefan Tinca, a participat zilele trecute la deschiderea anuală a Programului de Interculturalitate Ouverture aux Langues et aux Culture (OLC), organizat de Direcţia Generală Învăţământ Obligatoriu al Federaţiei Valonia-Bruxelles.

Evenimentul din acest an a fost organizat la „FONDERIE”, Muzeul Industriei şi al Muncii din Bruxelles şi s-a bucurat de o largă prezenţă a publicului, cadrelor didactice şi reprezentanţilor corpului diplomatic.

Oana Topală, profesor de limba română în cadrul Programului de interculturalitate, a fost unul dintre principalii vorbitori şi a subliniat, în discursul său, tripla valoare a Programului OLC – care apropie România, Belgia şi Europa, din perspectiva sa, ca profesor de limba română. Aceasta a evidenţiat rolul Institutului Limbii Române şi pe cel al Ambasadei României în Belgia în promovarea limbii şi a culturii române între elevii de origine română din Belgia.

Cu acest prilej, a fost realizată o expoziţie cuprinzând lucrări ale copiilor ce au luat parte la program în anul şcolar 2014-2015 din România, Italia şi Portugalia.

Sectorul de expoziţie dedicat României a inclus proiectul „Nobel pentru România” realizat de copii înscrişi în programul OLC, cu sprijinul Ambasadei şi al asociaţiei ARTHIS, proiect care a primit multe aprecieri din partea publicului. România a fost de asemenea prezentă printr-un stand unde a rulat filmul realizat de Radio Arthis Bruxelles cu imagini de la Expoziţia „Nobel pentru România” şi interviuri acordare de principalii ei organizatori.