Acasă Serbia Noi consultări cu reprezentanții comunității românești din Serbia

Noi consultări cu reprezentanții comunității românești din Serbia

Jasmina și Ivica Glisic, di partea Forumului European pentru Istorie și Cultură, și Sladjan Marjanovic, din partea Asociației Românilor din Turija, au participat în această săptămână, la consultările cu reprezentanții  comunității românești din Serbia.

Ambasadoarea Oana-Cristina Popa a avut o întrevedere și cu Branko Ružić, ministrul Administrației Publice și Auto-guvernării Locale, cu care a discutat despre sprijinul acordat de România parcursului european al Serbiei și situația comunității etnicilor români.

La discuții a participat și Ivan Bošnjak, copreședinte al Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Serbia în domeniul minorităților naționale.

Reamintim că săptămâna trecută, ambasadorul României în Serbia a început seria consultărilor cu reprezentanții comunității române din Serbia, în urma vizitei în România a președintelui sărb Aleksandar Vucic.

Astfel, Oana Cristina Popa a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Comunității Românilor din Serbia, Daniel Magdu și Stevan Mihailov. Au fost discutate aspecte legate de situația etnicilor români, precum și analizate proiecte destinate comunității românești.

Totodată, ambasadorul României la Belgrad a avut discuții cu reprezentanții Uniunii Românilor din Serbia, Ljubomir Brândușan și Dorinel Stan.

În cadrul discuțiilor a fost analizată situația etnicilor români din Serbia și evaluate inițiative care vizează soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea românească.

Anterior, la discuții au participat din Serbia de Răsărit, Ziva Lazic, Dragan Demic și Ziva Momirovic, reprezentând Federația Românilor din Serbia (FRS).

În cadrul întrunirii au fost discutate problemele curente ale comunității. Astfel, diplomatul român i-a informat pe interlocutori cu privire la progresele înregistrate cu ocazia vizitei prezidențiale.

Articolul precedentMascații de Bobotează – ultimul obicei viu la aromânii din România
Articolul următorBelgienii caută măcelari