Noi discuții între Chișinău și Tiraspol pe tema școlilor cu predare în...

Noi discuții între Chișinău și Tiraspol pe tema școlilor cu predare în limba română

Reprezentanţii politici în procesul de reglementare transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, se întâlnesc din nou, astăzi, 13 martie, la oficiul din Tiraspol al Misiunii OSCE din Moldova.

În cadrul întrevederii reprezentanţii politici vor discuta situaţia şcolilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană.

Ultima întrevedere de acest gen a avut loc pe 7 februarie 2014, tot la Tiraspol, în prezența reprezentanţilor partenerilor internaţionali din formatul de negocieri „5+2”.

În cadrul întrevederii reprezentanţii politici au discutat interacţiunea dintre Chişinău şi Tiraspol în sfera economică. Astfel, în scopul rezolvării problemelor cu care se confruntă agenţii economici de pe cele două maluri ale Nistrului, s-a convenit ca pe 18 sau 19 februarie curent să fie convocată o şedinţă a grupurilor de lucru în domeniul economiei, cu participarea reprezentanţilor politici şi a partenerilor din formatul „5+2”.

Un alt subiect abordat a fost cel cu privire la situaţia şcolilor moldoveneşti cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, în special, a fost discutat incidentul din 5 februarie curent, când forţele de securitate ale Tiraspolului au reţinut în mod abuziv pe directorul şi contabilul liceului „Lucian Blaga”, precum şi şase pacificatori moldoveni în Zona de Securitate.