Noi informații despre circulația rutieră în zona afectată de seisme în Italia

Noi informații despre circulația rutieră în zona afectată de seisme în Italia

În urma verificărilor efectuate de Autoritatea Națională a Drumurilor după recentele seisme din centrul Italiei, circulația pe drumul național SS4 ”Salaria” a fost deschisă între Amatrice și Grisciano (provincia Rieti), dar, pe unele porțiuni de drum, circulația se face pe sens unic alternat, pentru a permite continuarea lucrărilor de reparare a carosabilului.

Se recomandă în continuare evitarea tranzitării drumului național SS4 ”Salaria”, accesibil între Rieti și Ascoli Piceno, pentru a permite accesul echipelor de intervenție.

Drumul național SS685 ”delle Tre Valli Umbre” rămâne închis între provinciile Perugia și Ascoli Piceno.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Italia pot obține informații suplimentare despre zonele afectate pe site-ul www.stradeanas.it sau folosind aplicația “VAI Anas Plus“ din “App store” și “Google Play”.

Se recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro. Cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale.