Noi perspective la Congresul și Adunarea Eparhială 2015 din Italia

Noi perspective la Congresul și Adunarea Eparhială 2015 din Italia

DISTRIBUIȚI

La Sediul Episcopiei Ortodoxă Română a Italiei, la 2 februarie curent a avut loc ședința de lucru a Consiliului Eparhial unde au fost prezentate perspectivele pastoral-misionare, sociale si culturale pentru anul 2015. La această ședință au fost invitați să participe și părinții protopopi din cele 18 protopopiate ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Astăzi se desfășoară, la Roma, Congresul pastoral-misionar al Episcopiei, având ca temă generală „Misiunea în parohie și în mănăstire ieri, azi și mâine”. Tot cu acest prilejare loc și Adunarea Eparhială, din care fac parte toți clericii, câte doi reprezentanți mireni din fiecare parohie și stareții mănăstirilor si egumenii schiturilor.

După masa de prânz, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Iosif a avut o întâlnire duhovnicească cu preoții prezenți la Congres, iar Preasfințitul Siluan a avut o convorbire cu caracter duhovnicesc și pastoral-misionar cu preotesele din eparhie prezente la acest eveniment, notează episcopia-italiei.it

La finalul întâlnirii, Preasfinția Sa va trage concluziile celor prezentate la Darea de Seamă și va face recomandări pastoral-misionare clericilor și mirenilor prezenți.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.