Noi prevederi privind intrarea în Bulgaria

Noi prevederi privind intrarea în Bulgaria

DISTRIBUIȚI

Începând cu 1 iunie 2020, la intrarea pe teritoriul Bulgariei se aplică noi prevederi privind intrarea/tranzitul, anunță Ambasada României în Bulgaria. Astfel, conform ordinului ministrului sănătății nr. RD-01-285/29 mai 2020, a fost eliminată măsura carantinei de 14 zile pentru persoanele care intră pe teritoriul Republicii Bulgaria din mai multe state, inclusiv România.
Carantina pe termen de 14 zile la domiciliu sau alt loc de cazare, rămâne valabilă pentru persoanele care intră pe teritoriul Bulgariei din Suedia, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Belgia, Irlanda, Portugalia, Spania, Malta și Italia, precum și din toate statele terțe în raport cu Uniunea Europeană, cu excepția Serbiei și Macedoniei de Nord.
La intrarea în Bulgaria, persoanele care nu sunt plasate în carantină, precum și persoanele care tranzitează teritoriul acestui stat prezintă organelor de control de sănătate publice de la frontieră o declarație pe proprie răspundere, prin care se obligă să respecte măsurile anti-epidemiologice, introduse pe teritoriul Bulgariei prin ordinul ministrului sănătății și confirmă că au luat cunoștință de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19.

Prin declarația pe propria răspundere, se va preciza că:
• nu are simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19;
• nu este pusă sub carantină;
• a luat cunoștință de situația epidemiologică din Bulgaria, precum și de riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19;
• va respecta măsurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Bulgariei prin ordinele ministrului sănătății;
• se deplasează pe propriul risc;
• scopul călătoriei;
• se angajează să părăsească fără întârziere teritoriul Bulgariei (se aplică doar pentru persoanele care tranzitează teritoriul țării).

Se recomandă cetățenilor români să se informeze și cu privire la măsurile în vigoare aplicabile la momentul reîntoarcerii în România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.