Noile tendințe ale artelor vizuale românești vernisate la New York

Noile tendințe ale artelor vizuale românești vernisate la New York

Expoziția artistei vizuale și scenaristei Oanei Maria Cajal, intitulată “Posters For Unwritten Plays“(Postere pentru locuri nescrise) a fost vernisată astăzi, la Galeria La MaMa din New York și va putea fi vizitată până în 24 mai.

În cadrul evenimentului a fost lansată și noua carte a Oanei Cajal, cu același titlu “Posters For Unwritten Plays“. Acest volum, publicat la Editura ICR, va fi prezentat publicului și la Book Expo America (BEA), în perioada 27-31 mai.

“Posters For Unwritten Plays” este a cincea expoziție personală a Oanei Cajal. A creat personaje și lumi în teatru prin piesele ei, a generat universuri umane și drame existențiale. Teatrul în piesele ei este mai mult decât un schimb de replici, povestea unor vieți și destine în istorie.

Timp de două săptămâni, în perioada 25 mai – 7 iunie, Oana Cajal își va prezenta expoziția și la sediul Institutului Cultural Român din New York.

Oana Maria Cajal are o carieră stralucită ca dramaturg, scenarist și artist vizual și este licențiată a “Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică” din București. În 1980, a pleacat în Statele Unite cu o bursă oferită de “Asociația Criticilor de Teatru Americani”, apoi a obținut un “Master of Fine Arts” în dramaturgie, la University of California, San Diego. În prezent, este membru al asociațiilor “New Dramatists New York”, “Dramatists Guild of America”, din New York, și “Playwrights Workshop”, din Montreal, ca și al Uniunii Scriitorilor din România și al UNITER.

La MaMa este o instituție culturală de renume mondial, care deține patru clădiri din zona de est a Manhattan-ului. La MaMa are în componența sa trei teatre, o galerie de artă, un studio de repetiție construit pe șase etaje, precum și o arhivă vastă, care conține toată documentarea privind istoria pieselor jucate de-a lungul anilor pe Off-Off Broadway.