Acasă Alte comunitati Noțiuni de limbă română pentru elevii olandezi de Ziua Europenă a Limbilor

Noțiuni de limbă română pentru elevii olandezi de Ziua Europenă a Limbilor

Foto: istockphoto.com

ICR Bruxelles marchează Ziua Limbii Române printr-o serie de proiecte cultural-educative care aduc în prim plan importanţa cunoaşterii limbii române, statutul limbii române în contextul multilingvismului european şi expresivitatea limbii române în limbajul poetic.

ICR Bruxelles promovează studiul limbii române ca limbă străină în spaţiul belgian prin organizarea de cursuri de limbă pentru adulţi încă din 2010. În anul academic 2017-2018, cursurile sunt structurate pe patru niveluri lingvistice, de la începători la avansaţi, conform Cadrului european comun de referinţă, şi se desfăşoară la Bruxelles,în perioada 2 octombrie 2017 – 29 iunie 2018.

În paralel, ICR Bruxelles lansează o nouă serie a cursurilor de limba română ca limbă străină pentru studenţii internaţionali ai Colegiului Europei de la Bruges (18 septembrie – 17 noiembrie a.c.). Cursurile se integrează în politica educaţională a Departamentului de Limbi Străine a colegiului şi răspund nevoilor studenţilor specializaţi în ştiinţe politice, drept european, administraţie publică europeană şi afaceri europene.

Totodată, Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor (26 septembrie a.c.), elevii olandezi din ciclul gimnazial vor deprinde noţiuni gramaticale şi lexicale în limba română în cadrul orelor demonstrative organizate de ICR Bruxelles, la Institutul Goethe din Rotterdam. Evenimentul este realizat de EUNIC Olanda în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene în Regatul Țărilor de Jos.

Proiectul lingvistic Excel’LANGUES care vizează sensibilizarea tinerilor belgieni faţă de importanţa studiului limbilor străine. Orele de limba română au loc la Liège, la 26 octombrie a.c., şi urmăresc stimularea interesului tinerilor pentru descoperirea limbii şi a culturii româneşti.

ICR Bruxelles aduce un elogiu limbii române şi îndeamnă la preţuirea ei prin prezentarea poeziei Andrei Rotaru în cadrul festivalului european Transpoesie, septembrie-noiembrie a.c. Organizat de reţeaua EUNIC Bruxelles, proiectul reuneşte poeţi din 22 de ţări, şi invită publicul la descoperirea bogăției lingvistice a Europei prin universul poeziei.