Nou acord între România şi Rep. Moldova privind educaţia, cultura şi...

Nou acord între România şi Rep. Moldova privind educaţia, cultura şi administraţia publică

Pe 24 ianuarie, Primăria Iași ar putea încheia un protocol de colaborare cu Chişinăul şi Cernăuţiul, edilii celor două oraşe din Moldova şi Ucraina fiind aşteptaţi la manifestările din Piaţa Unirii: „E vorba de un acord linie de educaţie, cultură sau administraţie publică“, a precizat primarul Iaşului. Prim-ministrul Victor Ponta ajunge mâine la Iaşi, în contextul manifestărilor de sâmbătă dedicate sărbătoririi a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române.

La evenimentele din 24 ianuarie din Piaţa Unirii şi-au anunţat participarea şi alţi oficiali guvernamentali, dar şi preşedintele ţării, Klaus Iohannis. „Fac apel la ieşeni să vină într-un număr cât mai mare: e prima dată când sărbătorim 24 ianuarie cu acte în regulă ca sărbătoare naţională. Vreau să fac un apel la partidele politice, să nu politizăm acest eveniment, pentru că într-adevăr avem foarte multe personalităţi care s-au anunţat şi eu cred că în felul acesta punem Iaşul în evidenţă foarte bine“, a declarat primarul Nichita.

Dintre membrii Guvernului care se vor deplasa la Iaşi se numără miniştrii Liviu Dragnea (Dezvoltare Regională), Ioan Vulpescu (Cultură), Eugen Teodorovici (Fonduri Europene), Liviu Pop (Dialog Social), Bogdan Aurescu (Externe) şi Sorin Câmpeanu (Educaţie şi Cercetare).