Nou centru pastoral românesc la Termoli (Italia)

Nou centru pastoral românesc la Termoli (Italia)

În apropierea oraşului italian Termoli a fost inaugurat, pe  19 septembrie, un centru pastoral catehetic care va deservi şi ca sediu administrativ al viitoarei parohii pentru creştinii ortodocşi românii din regiune.

La inaugurarea Centrului Pastoral Catehetic Sfântul Apostol Timotei din localitatea San Martino in Pensilis a participat Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei. De asemenea, la eveniment au asistat şi Pr. Arhimandrit Atanasie, Vicar Eparhial, numeroși clerici și credincioși din protopopiatele Umbria – Marche, Campania – Molise și Abruzzo, notează basilica.ro

Sediul Centrului Pastoral Catehetic, având o structură cu 3 nivele și paraclis în interior, a fost oferit Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, în comodat de uz gratuit, de către Institutul Ancelle della Divina Misericordia.

Printre oficialităţile prezente sâmbătă la inaugurarea centrului s-au aflat Monseniorul Gianfranco de Luca, Episcopul Romano Catolic de Termoli, numeroase autorități civile și ecleziastice.