Nouă biserică de lemn în stil maramureșean pentru comunitatea din Germania

Nouă biserică de lemn în stil maramureșean pentru comunitatea din Germania

În oraşul Traunreut, regiunea administrativă Bavaria Superioară, landul Bavaria, Germania, va fi construită, în viitorul apropiat, o biserica ortodoxă de care va beneficia şi comunitatea românească. Piatra de temelie va fi aşezată, pe 21 mai.

Marţi, 29 martie Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, s-a întâlnit la Centrul Mitropolitan din Nurenberg cu părintele Constantin Reinhold Bartok de la parohia din Traunreut pentru a discuta despre organizarea momentului aşezării pietrei de temelie a bisericii parohiale.

Cu acest prilej au fost prezentate planurile bisericii de lemn în stil maramureșean și ale sălii multifuncționale care vor fi construite de parohie pe terenul pus la dispoziție de primăria orașului.  Stilul bisericii se apropie de construcțiile bisericești locale, dinainte de epoca barocă, respectând arhitectura orășelului Traunreut, situat la poalele munților Alpi, anunţă basilica.ro.

Au fost discutate dimensiunile așezământului, stabilirea sfinților ocrotitori ai noului lăcaș, precum și programul festivităților care vor avea loc sâmbătă, 21 mai, în prezența ÎPS Serafim și a autorităților locale.