Acasă Europa Nouă români şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în Ungaria

Nouă români şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în Ungaria

Foto: Police.hu

Un grav accident de circulaţie a avut loc marţi după-amiază pe un drum naţional din Ungaria, în urma căruia nouă români, pasageri ai unui microbuz, și-au pierdut viața.

Potrivit  cercetărilor, şoferul microbuzului s-a angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, potrivit MAE. De asemenea, şoferul microbuzului pornise  un live pe facebook , filmulet ce surprinde atât depăşirea cât şi apropierea camionului înaintea impactului.

“Conform ultimelor informații obținute în cursul nopții de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetățenie română. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei. Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului.

Celula de Criză a MAE și echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta își continuă activitatea 24/7, în baza procedurilor standard aplicabile în astfel de situații, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsuflețite.

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie și acordă asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite. Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate” adduce precizări MAE printr-un comunicat de presă.

Articolul precedentPreședintele a promulgat Legea privind scutirea de la plata taxelor consulare la eliberarea anumitor categorii de vize
Articolul următorNumărul XI: „Revista Comunităților Românești”