Numărul cererilor de burse pentru copiii români din Ucraina, în creștre

Numărul cererilor de burse pentru copiii români din Ucraina, în creștre

Sursa foto: Rador

Numărul dosarelor pentru acordarea de burse copiilor etnicilor români din Ucraina este în crștere. Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, numărul cererilor depuse în acest an depășește, până la această dată, 3.400 de dosare de bursă (dublu comparativ cu statisticile anului precedent) și se estimează o creștere a acestora până la începutul lunii septembrie. O delegație a MRP a colectat documentele în cadrul unor deplasări efectuate la Cernăuți, Solotvino, Izmail și Odesa, cu sprijinul oficiilor consulare ale României în Ucraina și al mediului asociativ.

Până la acest moment au fost înregistrate 1.753 de dosare pentru clasa I și 1.666 de dosare pentru clasa a II-a. Prin comparație, MRP a acordat anul trecut un număr de 1.655 de burse. Prin extinderea programului, vor beneficia de sprijin financiar atât elevii înscriși în clasa I, cât și cei înscriși în clasa a II-a. Cuantumul unei burse este de 1.000 de lei.

De programul de burse inițiat de MRP beneficiază elevii etnici români cu domiciliul în Ucraina, care studiază în școlile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă, din sistemul de învățământ preuniversitar din Ucraina, înscriși în anul școlar 2018-2019.