O echipă românească de futsal a reuşit imposibilul: s-a calificat în Elite...

O echipă românească de futsal a reuşit imposibilul: s-a calificat în Elite Round-ul Ligii Campionilor!

Foto: telegrafonline.ro

Echipa Autobergamo Deva, campioana României, a reușit o performanță extraordinară, calificându-se în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup, echivalentul Ligii Campionilor pentru fotbal.

Echipa pregătită de spaniolul Marco Lopez a dat lovitura în ultima etapă a Grupei a 8-a a Main Round-ul celei mai importante competiții intercluburi din lume. Condamnată să învingă puternica formație azeră Araz Naxçivan, care avea nevoie de o remiză pentru a se califica mai departe, Autobergamo Deva a reușit imposibilul! Autobergamo a trecut de Araz cu 6-3 (3-1)!

„A fost un meci extraordinar, unul dintre cele mai frumoase și mai dramatice din toată cariera mea. Nici acum nu îmi vine să cred că am reușit să învingem o echipă de un asemenea calibru, precum Araz Naxçivan. Ghinionul din meciul cu Mostar SG Staklorad, când am pierdut cu 2-3, s-a transformat în noroc. Tot ce am avut, am marcat! Am intrat în teren cu un singur gând, să învingem și să ne calificăm”, a declarat, Florin Matei, autorul a trei dintre cele șase goluri ale campioanei României.

După primele două etape ale Grupei a 8-a, găzduită de Sala Sporturilor din Deva, Autobergamo avea șanse mici de calificare. Araz totaliza 6 puncte, maximum posibil, iar Mostar SG Staklorad, campioana Bosniei, cea care învinsese campioana României cu 3-2 în cel de-al doilea meci, pornea favorită în duelul cu Luxol St. Andrews. Campioana Maltei, care lăsase o impresie foarte bună în meciul cu Araz, a reușit surpriza și s-a impus cu scorul de 5-2, astfel că românii au rămas în cărțile calificării și i-au eliminat pe azeri.

Tragerea la sorți a grupelor din faza Elite Round a UEFA Futsal Cup va avea loc săptămâna viitoare, la Nyon. Au mai obținut calificarea FC Stalitsa Minsk, Kairat Almaty, ASD Pescara C/5, Inter Fútbol Sala Torrejón de Ardoz, Dina Moscova, Braga/AUUM, Sporting Clube de Portugal, Ekonomac Kragujevac, MFC Kherson (Ucraina), FC Barcelona, Luparense C/5 (Italia), Győri ETO, Nacional Zagreb FC, ‘t Knooppunt Amsterdam și FP Halle-Gooik (Belgia).