”O mică istorie a României mari” sau o altă formă de a...

”O mică istorie a României mari” sau o altă formă de a învăța

Spectacolul ”O mică istorie a României mari”, susținut de Trupa de teatru pentru copii și tineret ”Tudor Mușatescu”, a fost prezentat, la 24 mai, în Aula Ministerului Apărării Naționale.

Evenimentul multimedia – organizat de MApN, prin Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, cu sprijinul Ministerului Educației, al Asociației de caritate din Armata României „Camarazii” și al Asociației Promissum – a fost dedicat atât Zilei Internaționale a Copilului, cât și Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri.

Au fost invitați copii ai angajaților MApN și elevi din școli care își au sediul în sectoarele 5 și 6 ale Capitalei.

Spectacolul a fost alcătuit din „tablouri” care au ilustrat cronologic momente fundamentale din istoria țării, introduse prin vocea unui narator – un bunic ce explică nepoatei sale evenimentele principale, precum „Nașterea poporului român”, „Dacii și romanii”, „Popoarele migratoare”, „Voievozii neamului românesc”, „Viața țăranului român”, „Unirile”, „Războaiele românilor”, „Perioada interbelică”, „Comunismul”, „Revoluția din 1989” și „Prezentul”.

Regia și scenariul au fost semnate de Mihai Răzuș, vocile bunicului și nepoatei au fost ale actorului Valentin Uritescu și a Norei Răzuș, iar micii actori sunt elevi ai unor școli din zona municipiului Câmpulung Muscel.