Acasă Stiri O nouă bancă de stat

O nouă bancă de stat

Guvernul a aprobat, miercuri înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare, o bancă cu capital de stat care va fi destinată sprijinirii mediului de afaceri.

Este un partener al tuturor firmelor româneşti şi instituţiilor publice şi private. Este, de asemenea, un obiectiv asumat prin PNRR şi programul de guvernare, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a arătat că banca va avea un consiliu de supraveghere de şapte persoane şi un consiliul director de trei persoane.

El a precizat că banca va fi înfiinţată pe criterii de performanţă, astfel că cei care vor face parte din Consiliu, în primii doi ani, vor primi o sumă fixă şi o primă de succes. Suma fixă nu va fi la nivelul sistemului bancar, ci o sumă modică, în funcţie de nivelul de performanţă.

Câciu a mai spus că aceştia vor fi monitorizaţi astfel încât banca să fie operaţională într-un an, maximum un an şi jumătate.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedent45% dintre angajați încearcă, în acest moment, să-și schimbe jobul.
Articolul următorStarea de urgență în Republica Moldova va fi prelungită cu 60 de zile, în contextul războiului din Ucraina