O nouă înfrățire româno-ucraineană

O nouă înfrățire româno-ucraineană

Sursă foto: BucPress

Duminică, 19  februarie, la Hust a fost semnat încă un acord de colaborare cu vecinii români între localitatea Vîșkovo (Transcarpatia) și Campulung la Tisa ( județul Maramureș), acest moment marcând cooperarea strânsă între Transcarpatia şi România ce a început cu mulţi ani în urmă, tot mai multe localităţi din regiune alăturându-se la acest acord bilateral, relatează BucPress.

Astfel, istoria semnării acestui acord a început anul trecut, când a fost organizată o întâlnire de lucru la Administrația regională de Stat din Hust cu Consulul General al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan, întâlnire prin care a fost semnat  un acord privind fezabilitatea unei astfel de cooperări atât  între localitățile din raion cât și cu raionul Hust în general.

După această întrunire a urmat o perioadă de lucru de rutină privind pregătirea tuturor documentelor necesare și obținerea avizelor și permiselor corespunzătoare de la organele superioare de putere. Ca rezultat – locuitorii satului Vîșkovo au căpătat  noi parteneri și buni prieteni.

De asemenea, un aspect important al semnării acordului este că, în timpul lucrărilor în cadrul proiectului de grant privind cooperarea transfrontalieră finanțată de UE, se atrage în primul rând atenția asupra proiectelor comune ale orașelor înfrățite, partenerilor  și comunităților, comunică Consiliul local Hust.