O nouă medalie la Invictus 2017

O nouă medalie la Invictus 2017

Foto: romania- insider.com

Echipa Invictus România a obţinut o nouă medalie la Jocurile Invictus 2017, de la Toronto, prin locotenentul Ciprian Iriciuc care a câştigat medalia de bronz la proba de canotaj în sală. Ciprian Iriciuc a fost rănit în 2015 în Afganistan, iar în urma incidentului a rămas cu o schijă în plămâni. Tot la proba de canotaj în sală, plutonierul major Dumitru Paraschiva s-a clasat pe locul 5.

Prima medalie pentru România, bronz, a fost câştigată, luni, la atletism, în finala la 1.500 de metri de maiorul Laurenţiu Şerban, militar rănit în teatrele de operaţiuni din Afganistan, în 2006.

Echipa României care participă la jocurile Invictus de la Toronto este formată din 15 militari răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak. Invictus Team România va participa la şase discipline sportive individuale — tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism, înot. Totodată, echipa României va concura şi în competiţia de volei din poziţia şezând. În cele şapte zile ale competiţiei, membrii Invictus Team România vor participa la peste 30 de întreceri sportive. Alături de ei sunt prezenţi şi antrenorii acestora din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, membri ai familiilor, prieteni şi suporteri români din Canada.