O nouă reuniune a Consiliului Consultativ România – Republica Moldova, pe 22-23...

O nouă reuniune a Consiliului Consultativ România – Republica Moldova, pe 22-23 iulie. Focus pe domeniul audiovizualului.

DISTRIBUIȚI

Cea de-a treia reuniune a Consiliului Consultativ Mass-Media România — Republica Moldova, din care fac parte jurnaliști si producatori de presă de pe ambele maluri ale Prutului, va avea loc în perioada 22-23 iulie, a anunțat ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu.

Potrivit ministrului, cea de-a treia ședință se va axa pe relația bilaterală în domeniul audiovizualului, inclusiv la nivelul companiilor de cablu, la nivelul oamenilor de afaceri care doresc să dezvolte afaceri în domeniul mass-media la nivelul online.

Într-un interviu acordat Agerpres.ro, ministrul Stoenescu a reiterat angajamentul formulat la preluarea mandatului privind importanța relației cu Republica Moldova, pe care o caracteriza drept ”primordială”, arătând că abordarea ei se realizează prin obiective strategice, printre care implementarea spațiului comunicațional comun România — Republica Moldova.

În acest sens, am creat Consiliul Consultativ Mass-Media România — Republica Moldova care a avut, până în prezent, două reuniuni: una la București, ce-a de-a doua la Chișinău. Aceste reuniuni au fost găzduite de Ministerul Afacerilor Externe din România și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova. Vom avea și a treia reuniune în iulie. Deja, de la începutul mandatului, avem mai multe canale de televiziune care au trecut Prutul și se află în pachetele de cablu din Republica Moldova. De asemenea, Agenția Națională de Presă Agerpres oferă pachete de știri speciale pentru Republica Moldova„, a declarat Dan Stoenescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.