O româncă selecționată în elita artiștilor de la Forecast Forum – Berlin

O româncă selecționată în elita artiștilor de la Forecast Forum – Berlin

Din cei 30 de artişti din întreaga lume selecţionaţi pentru ediţia din acest an a Forecast Forum de la Berlin, va face parte şi artista din România Noemi Zajzon, cu proiectul “Encounters with Diasporic Futures”.

Pe parcursul celor trei zile ale Forumului, artiştii îşi vor prezenta ideile în faţa unei largi audienţe, punctul culminant al evenimentului reprezentându-l conferirea de către o comisie a şase diplome speciale, cei distinşi având ocazia de a-şi realiza proiectele şi de a le prezenta în premieră mondială în cadrul Forecast Festival, între 26-28 februarie 2016, la Berlin.

Noemi Zajzon este absolventă a Facultăţii de Artă şi Design din Cluj Napoca şi a urmat un master la Central Saint Martins College of Arts and Design, parte  a Universităţii de Arte din  Londra. A susţinut până în prezent numeroase expoziţii în România şi în Marea Britanie.

Forecast Forum este o platformă elevată de promovare a tinerilor artişti, reprezentând rodul cooperării dintre firma berlineză de Project-Management Skills e.V, în cooperare cu Haus der Kulturen der Welt din Berlin, având sprijinul Însărcinatului Guvernului Federal pentru Cultură şi Mass-Media, al Goethe – Institut, al Ambassadors Club şi al Institutului Polonez din Berlin.

Forecast Forum se află sub înaltul patronaj al ministrului german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, precum şi al Secretarului General al Consiliului Europei, Thorborn Jagland.