O tânără orădeancă va reprezenta România la ONU

O tânără orădeancă va reprezenta România la ONU

Foto: Arhiva personală Adriana Denisa Stejeran

O tânără orădeancă va lua parte la o sesiune specială transmisă live din sala Adunării Generale de la New York, astăzi, începând cu ora 18, ora României.

Adriana Denisa Stejeran (24 de ani) este singura tânără din România care a reușit să se califice printre finaliștii concursului internațional „Many Languages, One World”. Ea va fi prima care va vorbi din grupul spaniol. La concurs au participat, în acest an, peste 6.000 de tineri din 170 de țări și din peste 1.950 de universități. Ei au fost provocați să scrie un eseu despre lume într-una dintre cele șase limbi oficiale ale ONU: arabă, chineză, engleză, franceză, rusă și spaniolă.

Cei 60 de finaliști au primit ca premiu o excursie plătită integral, de două săptămâni, la Boston și New York, cu posibilitatea de a vorbi în sala de ședințe a Adunării Generale ONU.

Absolventă a Facultății de litere — engleză-franceză a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cu master în comunicare multilingvă și multiculturală, Denisa este vorbitoare de engleză, franceză, portugheză și spaniolă.